Follow us on Facebook
Powered by: Internetsmash

Bukti Dokumen Jutaan Wang Masuk Ke Dalam Akaun Bank Najib..Sebarkan

“Kenyataan bank yang diterima oleh Sarawak Report menunjukkan sekurang-kurangnya 5 transaksi deposit tunai ke dalam dua akaun bank AmBank milik Najib di Kuala Lumpur berjumlah RM3.4 juta di antara 2 Febuari dan 3 Mac 2015. Jumlah keseluruhan mewakili 34 kali ganda gaji rasminya RM100,000 sebulan,” tulis Sarawak Report di halaman facebook.

Dokumen itu memaparkan nombor akaun 2112022011880 dan 2112022011906 dengan penama Dato’ Seri Mohd Najib.

Jika dakwaan ini benar, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, SPRM perlu menjalankan tanggung jawab menyiasat dari manakah sumber wang tersebut diperolehi oleh Najib kerana ia jauh melebihi pendapatan seorang perdana menteri.

Sebelum ini Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa dilaporkan menggesa mana-mana pihak agar melaporkan kepada SPRM sekiranya mengetahui mengenai penjawat awam yang dilihat hidup mewah.

“Saya rasa gaji penjawat awam adalah lumayan, dan cukup untuk hidup dalam kesederhanaan tetapi bukanlah dalam kemewahan. Jadi kalau nampak golongan yang terlalu mewah itu, tolonglah sama ada lapor SPRM atau keluarga nasihatlah sikit supaya bertaubat,” katanya. 


Bukti Dokumen Jutaan Wang Masuk Ke Dalam Akaun Bank Najib..Sebarkan Bukti Dokumen Jutaan Wang Masuk Ke Dalam Akaun Bank Najib..Sebarkan Reviewed by suarakami on 01:55 Rating: 5

8 comments:

 1. Errr....SPRM siasat. AG kata tak ada kes. PDRM tak ada arahan tangkap. Sultan bisu. Rakyat hampa. Najib gelak 'CASH IS KING'

  ReplyDelete
 2. SPRM, IGP & AG Apandi dan umno adalah 'barbaric immoral pussy cats' di Negara Malaysia ini! Rakyat derita!! Rakyat kena tolak/reject corrupted BN ini!!

  ReplyDelete
 3. SPRM, IGP & AG Apandi dan umno adalah 'barbaric immoral pussy cats' di Negara Malaysia ini! Rakyat derita!! Rakyat kena tolak/reject corrupted BN ini!!

  ReplyDelete
 4. Apa yg nak dihairankan sgt?.. biasa je amaun tu..

  ReplyDelete
 5. Ala..standard la ada dua tiga juta..nama pun pm..tak kan nak pm yg papa kedana...

  ReplyDelete
 6. Layout dokumen tu sapa sapa pun boleh buat.

  ReplyDelete
 7. BANK NEGARA PERLU SAHKAN DAN JIKA BENAR, POLIS DAN SPRM MESTI AMBIL TINDAKAN. TETAPI.....ADAKAH MEREKA INI AKAN AMBIL TINDAKAN TERHADAP MO1?

  ReplyDelete

suarakami. Powered by Blogger.